format_quote Press Release

Teradata kondigt ‘s werelds krachtigste en overal beschikbare analytische database aan

Share
September 12, 2016 | Amsterdam

Teradata Database kan eenvoudig geïmplementeerd worden op elke combinatie van Amazon Web Services, Microsoft Azure, Teradata Managed Cloud, VMware, and Teradata IntelliFlex

Amsterdam, 12 september 2016 - Teradata Corp. (NYSE: TDC), een leverancier van analytics-oplossingen, kondigt Teradata Everywhere aan. Dit is een primeur, die de krachtigste massively parallel processing (MPP) analytische database beschikbaar maakt op meerdere public clouds, managed cloud en on-premises omgevingen, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Teradata Managed Cloud, VMware virtualisatiesoftware, en het Teradata IntelliFlex platform.

Naarmate steeds meer bedrijven naar hybride cloud-architecturen migreren, leidt Teradata de markt door klanten keuzes te bieden en database-compatibiliteit te verzekeren over verschillende deployment-modes. Teradata Everywhere biedt de flexibiliteit om een hybride architectuur te implementeren met een gemeenschappelijke database. Hiermee kunnen workloads tussen verschillende omgevingen verplaatst worden, naarmate de business behoeften veranderen, ter ondersteuning van de veranderende deployment strategy strategie en economische behoeften van de organisatie.

Om optimale prestaties en flexibiliteit te bieden voor al deze implementatieopties, verbetert Teradata de kernfuncties van de Teradata Database. De nieuwste MAPS-architectuur biedt de elasticiteit om een Teredata data warehouse naadloos te vergroten of te verkleinen, al naar gelang de veranderende zakelijke behoeften. MAPS biedt ook een hogere concurrency en meer consistente prestaties voor tactische query's. Bovendien zal de Teradata Database Adaptive Optimizer zichzelf automatisch aanpassen aan de host-omgeving om de meest efficiënte query-plannen, snelste query-execution, en het meest efficiënte systeemgebruik te bieden.

Pressrelease_9_14

"Het draait allemaal om de keuze voor de klant, zonder beperkingen. De data van bedrijven en hun analytische omgeving moeten agile, veelzijdig en flexibel zijn," zegt Oliver Ratzesberger, Executive Vice President en Chief Product Officer bij Teradata. "Teradata Everywhere betekent dat overal exact dezelfde Teradata database kan worden ingezet, zowel on premises als in de cloud. Ongeacht de combinatie, leidt Teradata de markt door deze mogelijkheid te leveren. Bedrijven kunnen hun energie richten op het draaien van analytics om hun business te verbeteren in plaats van het bouwen van compatibiliteit tussen hun verschillende omgevingen."

Teradata database is de eerste MPP analytische database, die aangepast is voor meerdere public clouds, managed cloud, VMware-virtualisatie, en appliances voor specifieke toepassingen. Teradata Everywhere biedt Teradata-prestaties voor deze systemen, en is wereldwijd beschikbaar, tenzij anders aangegeven:

Teradata Database op Amazon Web Services

Teradata Database, reeds beschikbaar op de AWS Marketplace in bijna een dozijn regio's in de wereld, is nu ook verkrijgbaar in een massively parallel processing configuratie, schaalbaar tot 32 nodes. De nieuwste versie van Teradata Database op AWS bevat krachtige updates voor prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak, waaronder: automatische node faillure recovery; backup, restore en query's van data in Amazon Simple Storage Service (S3); en one-click deployment automation via software-ecosysteem launch templates. Teradata Database op AWS is nu beschikbaar in alle regio's behalve AWS GovCloud in Zuid-Amerika en China.

Teradata Database op Microsoft Azure

Teradata Database zal voor het eerst beschikbaar zijn in de Windows Azure Marketplace, waardoor klanten uit de volledige Teradata Database mogelijkheden kunnen kiezen, on-demand en op een pay-as-you-go basis. Binnenkort in de Azure Marketplace, zal Teradata Database on Azure alle mogelijkheden en een massively parallel processing-configuratie bieden, schaalbaar tot maximaal 32 nodes. Teradata Database on Azure wordt verwacht om in Q4 2016 in de meeste regio's beschikbaar te zijn, met uitzondering van de US Gov Iowa, US Gov Virginia, West-India en China.

Teradata Managed Cloud in Duitsland

De Teradata Database wordt gehost vanuit Teradata-provisioned datacenters in de Verenigde Staten, maar is nu ook beschikbaar in de Teradata Managed Cloud in Europa, gehost op de datacenter-infrastructuur in Duitsland. Deze wordt gemonitord en beheerd door toegewijde Teradata-experts, en stelt Teradata Managed Cloud klanten in staat om zich te concentreren op analyse en zakelijke inzichten in plaats van op het beheer van de IT-infrastructuur. De verwachte beschikbaarheid in Europa is Q3, 2016.

Teradata Database op VMware

Teradata Virtual Machine Edition (TVME) levert de full-featured Teradata Database in een vooraf geconfigureerde ready-to-run virtual machine image, geschikt voor de VMware-omgeving van elk bedrijf. Organisaties kunnen hun bestaande virtualisatie-infrastructuur gebruiken om een Teradata-datawarehouse in te zetten op maximaal 32 virtuele nodes. TVME wordt geleverd met flexibele licentievoorwaarden, waarmee bedrijven configuraties op- of af kunnen schalen, naarmate de eisen veranderen. Zelfs het gebruik van meerdere instances voor speciale doeleinden zoals test- of ontwikkeling is mogelijk. De verwachte beschikbaarheid is Q3 2016.

Teradata Database on IntelliFlex

Teradata Database maakt volledig gebruik van Teradata's next-generation IntelliFlex platform, dat het onafhankelijk schalen van rekenkracht en opslagcapaciteit mogelijk maakt, met geavanceerde in-memory computing, en minder downtime voor systeemuitbreidingen. Teradata's baanbrekende platform zal verder worden uitgebreid met nog meer krachtige functies, zoals:

• 2x prestatiedichtheid met maximaal 12 nodes per cabinet.

• 2x geheugen met maximaal 1 TB per node.

• Alleen-SSD configuraties voor maximale query-respons.

IntelliFlex is nu beschikbaar. De nieuwe functies worden verwacht om in Q4 2016 beschikbaar te komen.

Teradata Database MAPS architectuur

De Teradata Database MAPS architectuur zal hoge beschikbaarheid van data bieden voor het hele analytische ecosysteem. De functie elimineert de data redistribution time na een uitbreiding van het systeem door het uitvoeren van een table-at-a-time online herconfiguratie, het selectief herverdelen van tabellen op het meest geschikte moment. MAPS zal zorgen voor:

• ~ 90% vermindering van downtime wanneer een systeem wordt uitgebreid.

• Cloud-elasticiteit om een Teradata Database-systeem uit te breiden of te krimpen.

• Meer consistente tactische prestaties van query's met een hogere query concurrency.

De verwachte beschikbaarheid is Q2 2017.

Teradata Database Adaptive Optimizer

De Teradata Database Adaptive Optimizer wordt al lang door klanten en analisten gezien als de gouden standaard voor de optimizers. Beginnend in Q2, 2017, zal de Optimizer-functie worden uitgebreid met in-stream-query re-planning, die query-stappen aanpast tijdens het uitvoeren van de query met behulp van echte versus geschatte resultaten. De nieuwe adaptieve platform-specifieke kostprijsberekening zal het host-platform herkennen en zich daarop aanpassen, waardoor Teradata Everywhere geoptimaliseerde, platform-specifieke prestaties kan leveren.

"De mogelijkheid van een organisatie om data te beheren, analyseren, en er waarde uit te halen zal in toenemende mate afhankelijk zijn van optimaal datamanagement. Dat kan worden verbeterd door platformkeuzes te hebben, wat helpt om je snel aan te kunnen passen aan veranderende zakelijke behoeften," zegt Dan Vesset, GVP, Analytics en Information management, IDC. "Platformkeuze kan ervoor zorgen dat technologie de business niet in weg zit. Keuze ondersteunt juist aanpassingsvermogen en optimaal datamanagement."

"Door dezelfde Teradata database te hebben met dezelfde mogelijkheden, en SQL in onze on-premises IDW en in de Teradata Managed Cloud, geeft ons een live testsysteem dat tevens dienst doet als een off-site disaster recovery systeem, zonder het datacenter of andere management resources te gebruiken," zegt Brian Tournier, directeur van BI Technology & Infrastructure van de Meredith Corporation. "Het toevoegen van dezelfde Teradata Database in de publieke cloud aan onze mix, zou voor ons de perfecte hybride omgeving opleveren om de kosteneffectief om te gaan met piekbelastingen of onverwachte nieuwe toepassingen, zonder over budget te gaan."

Gartner heeft een relevant rapport gepubliceerd: 'Hybride DBMS Cloud Defined, and Why You Want to Know!', dat inzicht geeft in de gevolgen van hybride cloud. Om dit rapport te downloaden, klik hier.

Teradata Everywhere werkt samen met Teradata Borderless Analytics ter ondersteuning van business-transformatie en nieuwe business-modellen. De verschillende Teradata Everywhere productverbeteringen die hier zijn aangekondigd, zullen algemeen beschikbaar zijn in de periode van Q3 2016 tot Q2 2017.

Over Teradata

Teradata (NYSE: TDC) helpt bedrijven wereldwijd om meer waarde uit hun data te halen dan ieder ander bedrijf. Teradata's toonaangevende portfolio van oplossingen en diensten in big data analytics, helpt organisaties om met data een duurzaam concurrentievoordeel te behalen. Voor meer informatie: teradata.nl.

Media Kit Learn More
Contact us Learn More
About Teradata Learn More